Sobre l'estupidesa


Una de les cites que més m'han agradat sempre de l'Einstein, i que més d'una vegada ja l'he deixada caure en algun post, era quan afirmava que hi havien dues coses que eren infinites: l'Univers i l'estupidesa humana, però que de l'Univers no estava del tot segur. A propòsit de la classe política que tenim al capdavant d'educació, la frase ve que ni pintada... 

Sovint deuen pensar que som nosaltres, els docents, els que sovint sortim al carrer a manifestar el nostre descontent per la seva trista no-gestió, els que som estúpids i estúpides. Per descomptat, res més lluny de la realitat.

Dissabte passat més d'un centenar de persones vam tornar a demostrar que som cada vegada més els que creiem que un altre ensenyament és possible i que la Filosofia ha de tenir el paper que li pertoca, ni més ni menys. Continuarem sortint, continuarem lluitant, continuarem pensant en una educació basada en continguts, però també en valors i esperit crític, precisament, per no educar persones estúpides.

El bon amic i company Jordi Beltran deia al seu blog que som súper heroïs. No sé realment si arribem a tant, però el que sí sé és que, amb la que està caient, continuem amb la moral ben alta (mai millor dit) i això és el que ens fa encara molt més grans...



Comentaris

Cris (V/N) ha dit…
Cucú.... un somriure i un petó :)
Agnès Setrill. ha dit…
A vegades sembla que el que volen els de dalt, és precisament que siguem tots més estúpits del que som.
És una llàstima que tenint eines (bons docents, facilitat de proximitat,etc) per combatre la ignorància, per ensenyar a pensar, a educar...es deixi de treure'n profit. Amb la feinada que hi ha per fer! Amb fins hon haviem arribat! Quina llàstima!
joanfer ha dit…
Cris!!!! Com m'alegra veure't novament per aqui! M'ha semblat que penjaves un post al teu blog?? Has tornat?? Vaig pitant cap allà!! Molts, molts petons, guapa!! :)

Agnès. Tens molta raó en el que dius. Tenim les eïnes, un personal humà impressionant, amb la que es podria fer una gran tasca i no ho saben aprofitar, no ho saben valorar. I el pitjor de tot, tampoc ho volen. Sí, és una llàstima tot plegat, però no per això deixaran de sentir les nostres veus...
Albanta ha dit…
Endavant companys, l'estupidesa d'ells ha de caure en algun moment... és tan ridícula ja!!!

Comprenc l'indignació, cada dia creix però com tu dius, ho encararem amb optimisme i ganes de lluitar.

Una abraçadeta
Anònim ha dit…
EN UN PAIS,COM ESPAÑA,POBRE CASPOS I CUTRE,DEMANAR ESPAIS PER ENSENYAR A PENSAR....QUINA HEROICITAT¡¡¡¡
JUGANT AMB BARCELONA
joanfer ha dit…
Albanta. Gràcies pels teus ànims. Ara només ens queda continuar sortint, continuar lluitant, perquè aquestes ganes i il·lusió que mantenim, sí que no ens les podran treure mai... Petons!

Anònim. No sé si és una heroïcitat. El que sí que es cert es que és molt trist que a aquestes alçades estiguem així. Espanya és Espanya, i tots la coneixem. Però haig de dir que, en aquest cas, ens ha fet molt més mal el govern català, que el de Madrid... Gràcies per comentar!

Jordi. Lluires ja ho som! Només ens falta que en això, com en altres moltes coses, ens deixin exercir aquesta llibertat. Una abraçada!

Entrades populars d'aquest blog

Recordant Martí i Pol

Encara t’enyorem

Fent camí