Un pot de maionesa i dues cerveses

Quan les coses a la vida ens superen, quan 24 hores al dia no són suficients, recorda el pot de maionesa i les dues cerveses:

"Un professor davant la seva classe de filosofia, sense dir paraula, va agafar un pot gran buit de maionesa i va procedir a omplir-lo de pilotes de golf. Després va preguntar als estudiants si el pot estava ple. Els estudiants van estar d'acord en dir que sí.

Així, el professor va agafar una capsa plena de caniques i la va buidar dins del pot de maionesa. Les boles van omplir els espais buits entre les pilotes de golf. El professor va tornar a preguntar als estudiants si el pot estava ple i ells van tornar a dir que sí.

Després el professor va agafar una capsa de sorra i la va buidar dins del pot. La sorra va omplir tots els espais buits i el professor va preguntar de nou si el pot estava ple. En aquesta ocasió, els estudiants van respondre amb un sí unànime. El professor ràpidament va treure dues cerveses de sota la taula i va buidar el seu contingut en el pot i efectivament va omplir tots els espais buits entre la sorra. Els estudiants van riure.

Quan van parar les rialles el professor va dir: Vull que s'adonin que aquest pot representa la vida. Les pilotes de golf són les coses importants com la família, els fills, la salut, els amics, l'amor, coses que t'apassionen, són coses que encara que perdéssim tota la resta i només ens quedessin aquestes, les vostres vides encara estarien plenes. Les bales són les altres coses que ens importen, com la feina, la casa, el cotxe, ... la sorra és tot el demés, les petites coses.

Si posem la sorra en el pot en primer lloc no hi haurà espai per a les pilotes de golf. El mateix passa amb la nostra vida, si utilitzem tot el nostre temps i la nostra energia en les coses petites, mai tindrem espai per a les coses realment importants.

Estigueu atents a les coses crucials per a la seva felicitat: juguin amb els seus fills, doneu-vos temps per anar al metge, surtin amb la seva parella a sopar, practiquin la seva afició favorita. Ocupin el seu temps en les coses que realment importen, estableixin les seves prioritats. La resta és només sorra...

Un dels estudiants va aixecar la mà i va preguntar què representava la cervesa. El professor va somriure i va dir: "M'alegro que m'ho hagis preguntat. La cervesa només mostra que no importa com i quant d'ocupada pugui semblar que estigui teva vida; sempre hi ha lloc per un parell de cerveses amb un amic."

Comentaris

Sergi ha dit…
Noi, els filòsofs potser que aneu inventant històries noves, aquesta ja no sé quantes vegades l'he sentida! Tant, que gairebé ja no me la crec, a qui se li acudeix comparar una vida i un pot de maionesa. Res a veure.
Alba ha dit…
hehehe! Jo també l'havia sentit algun cop... però m'encanta! Potser no té res a veure la vida amb un pot de maionesa, però.... tot és imaginació! :D Salut i cervesetes!
Elfreelang ha dit…
ja l'havia sentit abans amb diverses variants però agreixo poder llegir -te i llegir-ho ....una gran lliçó ! quan sovint posem primer la sorra!
Carme Rosanas ha dit…
A mi m'agrada sentir-la de nou. Jo trobo que sí, que s'hi assembla. Hi hi ha tanta gent que l'omple de sorra!!!
Laura T. Marcel ha dit…
Jo, com tots els altres, també l'havia llegit aquesta història però magrada. Trobo que si que és força il·lustrativa del que és la vida. I si és una bona excusa per a llegir-te a tu, doncs encantada!
mamaosa ha dit…
¡Precioso mandala narrativo!
Había leído algo parecido pero hace mucho tiempo y entonces no lo vi.
¡Gracias por ponerlo ahora!
Montse ha dit…
feia temps que no la recordava. Trobo que aquest tipus d'històries ajuden a reflexionar i que va bé anar-les recordant.

Entrades populars d'aquest blog

Recordant Martí i Pol

Encara t’enyorem

Quan vaig estimar-me de veritat