Doncs això...

Ja fa uns dies que no trobo el moment per poder seure tranquil·lament i així escriure, però entre unes coses i unes altres, mai no trobes el moment.

Ara n'he trobat aquest moment. I m'hagués agradat fer un post, com ja heu fet molt de vosaltres, fent una mica de recull i valoració sobre l'any que tot just acaba; però després de llegir la sentència del Tribunal Suprem espanyol pel que fa referència a la política d'immersió lingüística, m'ha estat impossible no enrecordar-me, i així fer esment, d'una frase del gran Ovidi Montllor:


"Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense en català.
És la mateixa gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense"

Doncs això...




Comentaris

Anònim ha dit…
El setge contra Catalunya i el català continua. A més, ho donen a conèixer després de les eleccions i el mateix dia del sorteig de Nadal. Juguen molt brut. Cal plantar-los cara o ens acabaran aniquilant per complet.
Elfreelang ha dit…
Molt encertat el post Joanfer...no els agrada que es pense s'escriga o es sente....però ho seguirem fent! i aprofito per a desitjar-te unes bones festes i un bon any 2011!
Clidice ha dit…
L'Ovidi ho clava, no cal dir res més.

Bon solstici.
fanal blau ha dit…
No hi ha una altra manera que ho pugui definir millor.

Desitjo que estiguis bé, joanfer.
Que passis un bon nadal!
Una abraçada!
Carme Rosanas ha dit…
Gran Ovidi!

Molt Bon nadal, Joan!

Una abraçada.
Sergi ha dit…
M'agrada molt aquesta frase, la trobo tan encertada que em sembla que la vaig a posar al blog, amb el teu permís, ja que em costaria tenir el permís de Montllor.
Laura T. Marcel ha dit…
Has trigat a treure el cap, però OH, quin momentàs has tingut amb aquesta frase de l'Ovidi.
Jo, vist i sentit el que s'ha de veure i sentir, penso que optaré per respondre a tots aquests incalificables amb la ignorància, que diu que és el que més mal fa. Seguiré pensant i parlant amb el que em doni la gana, a casa, a la feina, al carrer i aquí. I a qui no li agradi que si posi fulles.
I ara, tinguem la festa en pau.

BON NADAL.

PD: Es que no puc evitar encendre'm...
Calpurni ha dit…
Així ens va!
Salut, Bones Festes i millor Any.
wanderlust ha dit…
És esgarrifós i una llàstima que encara ara l'haguem de fer servir.
És com deia en Llach, "estic fins els collons que.... lletres meves de fa 30 anys estiguin vigents".
Salut i bones festes!
Josep ha dit…
I més que vindran.
Audrey ha dit…
És pot dir més alt, però no més clar!. Salutacions i bones Festes.
Anònim ha dit…
¿Es más importante la libertad de una lengua o la de una persona?
onatge ha dit…
Ara no tenim Ovidis, ni Xirinachs, ni Maciàs..., ni tants altres. Llegint el comentari de l'Albert, alguna vegada han jugat net, contra nosaltres...? Sort que al cor i a les arrels els decrets no hi poden res... Però la mala bava ens va ofegant, i aquí encara n'hi ha que s'ho miren cofois...

Salut i llibertat!
onatge
Anònim ha dit…
Hola. T’he trobat a “No em diguis que és un somni...”

Crec que la frase de l’Ovidi és rodona, en el sentit que amb poques paraules diu el que molts sentim i pensem.

Així i tot, si tant els ocupem i els preocupem és que anem pel bon camí. Cal perseverà i anar tots a una.

Bon any!
Catalina Cerdó ha dit…
Feliç any nou des de Mallorca!
joanfer ha dit…
Albert. Aquest és el joc que han fet servir sempre, sembla que no ho sàpiguen fer d'una altre manera. Resistirem i plantarem cara com ho hem fet sempre, no ho dubtis...

Elfreelang. I tant que ho seguirem fent! No els hi donarem el "gustasso" de agenollar-nos i claudicar davant d'ells, com voldrien... Bones festes i bon any per tu també!

Clídice, Fanal, Carme. Per treure's el barret, sense dubtes! Bon solstici i bones festes també per vosaltres! ;)

Xexu. Tota teva, Xexu! Ell no sé si et donaria el permís, però jo sí... ;P Les coses que vaig penjant són per compartir-les, sens dubtes.

Laura. Ja m'agradaria poder treure el cap més sovint, però últimament no dono gaire a l'abast. Hem de seguir pensant i parlant, perquè inclús pot arribar el moment que vulguin matar les nostres paraules, però mai podran matar el nostre pensament... Bones festes! ;)

Calpurni. Doncs sí... I què diferent serien les coses amb una altra realitat... Bones festes i bon any!

Wanderlust. Doncs sí, en ple segle XXI encara hi ha coses que es fan com si estiguem en altres èpoques. En fi... Salut i bones festes per tu també! ;)

Josep. I que malauradament tinguis raó...

Audrey. Doncs si cal dir-ho més alt... ho farem! Bones feste i bon any! ;)

Anònim. No sé a qué te refieres exactamente cuando hablas de la "libertad de una lengua"... La libertad es atribuible a las personas, y es algo por lo que hay que luchar siempre. Sin embargo, en este contexto, la libertad de las personas a poder expresarse y vivir de forma normal en la lengua de su propio país, creo que es suficientemente importante como para seguir luchando por ello... Un saludo! ;)

Onatge. Com també comentava a l'Albert, és la manera com han actuat sempre. Continuarem lluitant perquè, com molt ben dius, podran crear lleis, decrets i milongues... però les nostres idees, els nostres sentiments, els nostres pensaments, mai els podran matar... Salut!

trt2009. Benvingut, doncs, al meu espai. Tant de bo el que dius sigui cert i anem per bon camí. No podem deixar de fer camí... Bon any per tu també! ;)

Ventafocs. Feliç any també per tu! ;)
joanfer ha dit…
Aprofito per desitjar-vos que estigueu passant unes bones festes i que aquest nou any que ara comença estigui ple de felicitat i bons desitjos...

Petons i abraçades per tothom!

Entrades populars d'aquest blog

Recordant Martí i Pol

Encara t’enyorem

Quan vaig estimar-me de veritat