Concentració per la Filosofia

El proper dissabte 25 d'abril s'ha convocat una concetració al Pont de Pedra de Girona en defensa de la Filosofia. Aquesta concentració, que es preveu una vegada més massiva, ha estat convocada per un grup de docents de les comarques gironines i el grup "Salvem la Filosofia ara!" nascut al Facebook i que, a més a més, estan promovent adhesions individuals i col·lectives a l'anomenat "Manifest de Girona". La convocatòria que han fet arribar és la següent:

Benvolguts companys, pares, estudiants,

la situació de l’àrea de Filosofia als nostres Instituts d’Educació Secundària és precària: la formació Eticocívica a l'ESO amb una hora setmanal és ridícula i inviable, com ja deus saber l’última modificació deguda al Decret de Batxillerat del Departament d'ensenyament ha reduït la filosofia de primer de Batxillerat a 2 hores setmanals, igual com les llengües catalana i castellana. Paradoxalment, aquestes matèries són les que tindran més pes a la nova Selectivitat que acaba d’aprovar el ministeri, el desgavell doncs, no podria ser més escandalós. Tan pel que fa referència a la dotació horària, com als currículums i la previsió de places docents, les autoritats educatives catalanes menystenen unes assignatures que són clau en l’educació de l’alumnat.

Us convoquem a una concentració el proper 25 d’abril a les 12.00 del migdia al Pont de Pedra de Girona així com a signar un manifest que llegirem i entregarem a les autoritats educatives. Aquesta iniciativa és oberta a tots, també a companys i companyes d’altres àrees i llocs, així com docents universitaris, alumnes i qui vulgui donar-hi suport. Va néixer des del Facebook i d’un grup de professors de Filosofia de l’Empordà. Ens sembla que hem de col·laborar amb els d’altres llocs (Barcelona i més enllà), donant rellevància pública a aquesta reivindicació justa: és una qüestió de dignitat.

Al bloc http://blocs.xtec.cat/sphn/ hi trobareu informacions actualitzades sobre aquesta proposta així com un manifest per signar digitalment. Podeu afegir-hi comentaris, adhesions, pensaments, etc.

Bàsicament, us demanem:
1) que vingueu el dia 25 d'abril i convideu amics i coneguts;
2) que porteu un text, frase o reflexió d’algun pensador per llegir-la allà;
3) que signeu el manifest del bloc abans indicat (http://blocs.xtec.cat/sphn/) i el feu arribar al màxim de gent per tal que el signin també
4) que en fem el màxim ressò en els mitjans de comunicació i polítics.

Per això, mirem de ser molts i signem el “Manifest de Girona”.

Docents d’IES i grup de Facebook en defensa de la Filosofia.
Gràcies!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Recordant Martí i Pol

Encara t’enyorem

Fent camí