Dia Mundial de la Filosofia

El Dia Mundial de la Filosofia, va ser instituït per la UNESCO l'any 2002 com a resultat de la necessitat que té la humanitat de reflexionar sobre els esdeveniments actuals i fer front als desafiaments que se'ns plantegen. L'existència mateixa de la UNESCO, la seva missió, els seus ideals de cultura de la pau, ja està lligada a la recerca universal de l'esperit filosòfic. I és precisament el tercer dijous de novembre, el mateix dia en el que es creu que va ser executat de forma injusta Sòcrates, quan celebrem any rere any aquesta diada.

Així, durant la jornada d'avui, es realitzarà arreu del món nombroses activitats per unir-se a aquesta celebració. Però va ser precisament ahir, amb la V Mostra de Fotofilosofia, quan es va dur a terme l'acte més important de celebració d'aquesta diada al nostre país. La participació de més de 50 instituts i l'assistència de més de dues-centes persones a l'acte va signficar, una vegada més, un paper més que rellevant i engrescador per part de la comunitat educativa enfront d'una disciplina que cada vegada sembla tenir menys pes a l'ensenyament.

Actes com els d'ahir en ensenyen que la Filosofia, aquest esperit reflexiu, crític, segueix més viu que mai. Com diria un alumne meu en la seva petita gran aportació a la Mostra, "Pensa tot el que vulguis. És gratis... (de moment)". Fem-ho doncs: pensem, penseu! Malgrat que a alguns encara els pesi que ho fem.

Feliç dia de la Filosofia!




Comentaris

Alba ha dit…
Ja sé que va ser ahir.... però és igual: feliç dia de la filosofia! I és que de fet, el dia de la filosofia és cada dia... cada dia que un pensa i reflexiona entorn qualsevol aspecte que l'envolta.
Abraçada!

Entrades populars d'aquest blog

Recordant Martí i Pol

Encara t’enyorem

Quan vaig estimar-me de veritat