Casualitats, curiositats

Hi ha casualitats curioses a la història que tenen la capacitat de posar els pèls de punta. La que es porta la palma (almenys que jo conegui) té molt a veure amb un dia com el d'avui: 20N. Tots i totes sabem la relació que té aquesta data amb l'extrema dreta espanyola, i és que en un dia com aquest es commemora la mort de Francisco Franco i també de José Antonio Primo de Rivera.

I parlant de casualitats curioses al voltant d'això, agafem per un moment la data de l'inici de la guerra civil espanyola, 18.07.36 i sumem-li la data de l'anunci oficial del final de la Guerra Civil Espanyola, 02.04.39. Què obtenim com a resultat? Doncs curiosament... 20.11.75! Us sóna aquesta data per casualitat??

Avui, casualment els fills i nets de tots aquests hi tornen. I ho fan amb força! Així que, veient els resultats electorals de les eleccions espanyoles d'avui, i observant que la gent cada vegada té menys memòria històrica i política, curiosament, m'he recordat d'Einstein i d'una de les seves célebres frases:


"Hi ha dues coses que són infinites: l'Univers i l'estupidesa humana.
I de la primera no n'estic gaire segur“ (Albert Einstein)


Jo tampoc n'estic gaire segur...

Sembla que venen temps difícils! Haurem de fer autocrítica i, ara més que mai, haurem d'unir esforços...



Comentaris

Carme Rosanas ha dit…
De la segona sí que n'estem segurs... oi?

Que Déu i Einstein ens agafin confessats!
Disortadament, la segona és ben palesa.
Però hem de ser optimistes i pensar que ens en podem sortir
Eva ha dit…
El teu post m'ha encantat Joanfer.
La democràcia aquest cop ens ha fet una broma macabra.
Coratge i ànims per a pair el que ens espera!
Elfreelang ha dit…
De vegades entre les casualitats i les causalitats la diferència és d'una lletra canviada...autocritica sí i resistència i coratge!
Audrey ha dit…
Curiós el teu post!, gràcies per compartir aquestes casualitats, per no oblidar!.
Vénen temps difícils, aquí no hi ha dubte! :-(

Bona setmana!
Txell ha dit…
Hola Joan! Ja ho diuen que la vida és plena de casualitats... Gràcies per fer-me desconncetar una estona de la feina! :)

Petons!
joanfer ha dit…
Carme. I tant que estem segurs! L'estupidesa existeix. I què gran que és...

Marc. L'optimisme no el podem perdre mai. Seria sens dubtes el nostre final...

Elfreelang. En aquests exemples sempre he preferit pensar en la seva "casualitat"... pensar en una possible "causalitat" realment em fa venir autèntica por!

Audrey. Venen temps molt difícils, cert. Almenys quatre anys ben bons (a aquests abans no sel's hi fa fora...) Però hem de continur lluitant i resistint, no queda una altra. Bon capde!

Txell. Podríem analitzar que, potser, tot és casualitat. Inclús el simple fet de coincidir tots nosaltres en un espai virtual com aquest. Sempre és un plaer veure't per aquí! Petons... ;)
joanfer ha dit…
Eva. Upssssss, que m'oblidava de tu!! ;P (Això mai, sempre reviso abans de tancar! ;D)
Celebro que t'hagi agradat. La democràcia té aquestes coses. De fet, és el sistema considerat com el menys dolent perquè, de fet, no deixa d'haver una impossició de la majoria cap a la minoria (inclús dictadura de la majoria diuen alguns). Coratge i ànims per a tu també! Petons.

Entrades populars d'aquest blog

Recordant Martí i Pol

Encara t’enyorem

Quan vaig estimar-me de veritat